Weekend de vis la Dream Village Hideaway: relaxare și natură la superlativ

Cu acest articol despre o cazare absolut spectaculoasă pe care am descoperit-o recent, încep o serie de articole dedicate cazărilor mai speciale din România. Ce-i drept, preferăm să călătorim prin România mai mult cu cortul, dar nu spunem nu unui weekend mai relaxant și fără griji. Iar cum iarna nu prea se poate campa niciunde, alegem cazările pentru a descoperi și mai mult țara noastră.

Cu ocazia zilei onomastice, pe care mi-am dorit să o petrec împreună cu familia extinsă, am început căutările pentru o cazare spațioasă pentru toți. Mi-a fost destul de greu să găsesc o cazare pentru 8 persoane, în această perioadă aglomerată din an, în care toți să ne simțim foarte bine și care să fie și la distanță rezonabilă de casă. Așa că am extins căutările de la zona Rucăr-Bran și mai mult în nord, și astfel am dat de acest colt de rai, la propriu. Un hidden gem al României găsit pe Airbnb, la un preț foarte bun pentru câte persoane am fost și pentru perioada de după Anul Nou.

Unde se află căsuța?

Cazarea se află în satul extrem de mic și intim numit Chedia Mare, din județul Harghita, adică fix în mijlocul țării. Zona Harghitei este spectaculoasă, plină de obiective turistice și extrem de puțin promovată. Are extrem de multe obiceiuri specifice, mâncăruri extrem de delicioase împrumutate din cultura maghiară și este păcat să rămână nedescoperită.

Căsuța mi s-a părut poziționată foarte bine, cu o curte imensă, pe deal de unde se vede puțin din sat. Micile așezări de lângă ea și toată atmosfera de sat tradițional, oferă o stare de acasă de altă dată.

Facilitățile cazării

Toată descrierea de pe Airbnb și de pe site este fix ce vei găsi și în căsuță, toate pozele de pe Airbnb sunt fix la fel cu realitatea. De cele mai multe ori pozele sunt mai bune decât realitatea și poate rămânem dezamăgiți când ajungem acolo. Aici însă nu este cazul.

Deci, Dream Village Hideaway are 5 dormitoare duble, 2 la parter și 3 la etaj, 2 băi interioare, câte una la parter și etaj, și una pe terasă, o bucătărie imensă și absolut superbă, zona de luat masa pentru 10-12 persoane, un living extrem de spațios cu șemineu cozy, terasa cu grătar, o curte foarte mare, zona de spa cu saună și un ciubăr imens. Eu zic că e mai mult decât suficient.

Pentru mine, bucătăria a avut un cuvânt important de spus atunci când am ales cazarea, poate cum a fost gândită, poate culoarea de verde fistic sau poate integrarea mobilierului vintage în toată această poveste, m-au făcut sa ador această bucătărie. De fapt, fix lucrul acesta mi-a plăcut atât de mult: în toate camerele am observant acest mix între mobilierul vintage, recondiționat și cel nou, modern. Dar această încorporare este realizată cu foarte mult bun gust și atenție la detalii.

Șemineul a dat o stare de bine pentru tot grupul, un vibe de familie și l-am pornit în fiecare seară, nu neapărat pentru a ne încălzi, ci mai mult pentru sentimentul plăcut pe care îl aveam urmărindu-l în timp ce ne jucam un joc de societate.

Pe lângă tot ce poți vizita împrejur, din start ai la cazare două activități care îți vor ocupa toate serile. Ce mod mai bun de a încheia ziua decât o seară friguroasă la ciubăr, iar în pauzele de ciubăr, intri în sauna uscată? Dacă ai și norocul și ninge sau sunt deja nămeți uriași în curte, este efectiv o imagine de vis. Chiar și fără zăpadă, care a fost tare scumpă la vedere iarna asta, serile la ciubăr au fost bine-meritate. Un lucru care mi-a plăcut foarte mult a fost că ciubărul era foarte încăpător și era la nivelul podelei, peisajul parcă fiind altfel văzut de jos.

Obiective turistice în zonă

Eu zic că zona este extrem de atractivă în ceea ce privește obiectivele turistice, nefiind așa de populară în rândul turiștilor. Noi am ajuns de mai multe ori aici, în diferite alte weekend-uri departe de casă, așa că de data asta am mers doar la Sighișoara pentru o scurtă plimbare prin cetate. Sighișoara este un oraș tare frumos, care oferă o incursiune în timpurile medievale, în care noi ne întoarcem mereu dacă suntem prin zonă, iar acum fiind la doar 40 de minute depărtare, era și păcat să nu mergem.

Din sat, pornește și un traseu, pe care am mers și noi puțin până pe dealul cel mai înalt din vecinătate pentru a admira priveliștea. Dar am urmărit drumul și pare că ar fi un traseu foarte lung care duce și la un lac de pescuit în satul din apropiere. Merită încercat dacă drumul nu este plin de noroi, cum a fost în cazul nostru. Poți lua biciclete de la cazare și cutreiera pe toate dealurile din apropiere.

Alt loc pe care aș fi dorit să îl vedem, era Statuia Inima lui Iisus, care se află la 45 de minute de cazare. Poți alege să petreci câteva ore vizitând și orașul Odorheiu Secuiesc, care este în apropiere de statuie. Alt loc interesant este Muzeul Pălăriilor de Paie care se află tot la 45 minute de cazare. Puțin mai departe, la aproape o oră se află Salina Praid care merită să o pui pe listă, dacă tot ești în zonă.

De-asemenea, sigur vei găsi numeroase trasee fiind zonă de deal și munte. Un obiectiv de care nu am știut până nu am ajuns la cazare și am citit în broșura gazdelor, este că poți participa la observarea în mediul natural al urșilor. Însă trebuie să ceri mai multe detalii gazdelor care te vor îndruma către organizația cu care trebuie să vorbești pentru a-ți rezerva locul din timp.

Ah, și dacă te întorci în București sau Brașov, pune neapărat pe listă satul Viscri, care este o comoară a satului săsesc. Bineînțeles toată Transilvania este plină de sate săsești, de cetăți și biserici gotice care merită vizitate, dar mai bine revii de mai multe ori în aceeași zonă și o vei revedea cu alți ochi. Așa cum mie, acum, a doua oară în Viscri, mi s-a părut mult mai frumos.

Concluzie

Pentru mine, Dream Village Hideaway a ajuns în topul cazărilor din România, chiar pe primul loc! Deși este mai departe de București, 5 ore de mers cu mașina, a meritat din plin și sigur ne vom întoarce aici. Recomand să ajungi aici, să alegi această căsuță sau cealaltă pe care o dețin gazdele, Serene Village Hideaway, și vei fi în asentiment cu mine. Va fi o scurtă escapadă de vis împreună cu familia sau prietenii.

Totul are o poveste aici și este o poveste tare frumoasă. O îmbinare superbă a creativității gazdelor și a atenției lor pentru casă care se traduce printr-o atenție la detalii față de turiști. Pur și simplu, eu am rămas foarte impresionată și consider că este o cazare autentică și specială din România. Spune-mi cum ți se pare și te rog, lasă-mi în comentarii alte cazări inedite care merită vizitate. Sunt curioasă să ajungem în și mai multe locuri ascunse ale României.

S-ar putea să îți placă și acestea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *